242015Sep
  • Da li vaš pas spava u vašem krevetu?
  • Da li vaš pas spava u vašem krevetu?

Da li vaš pas spava u vašem krevetu?

Ako je tako “niste sami”, kako uobičajeno čujemo od vlasnika kućnih ljubimaca koji to dopuštaju cijelo vrijeme.

Ali, možda izazivate nevolju!

Nema sumnje da su psi profesionalni prvorazredni spavači, a neki od njih drijemaju i po četrnaest sati dnevno. Ipak, ako se odlučite da im dozvolite da dijele vašu privatnost, budite spremni da se suočite sa svim vrstama dominantnih situacija koje se mogu desiti kada psi spavaju u vašem krevetu.

Gdje bi vaš pas trebao spavati?

Većina kućnih pasa spava blizu stopala ili po strani kreveta njihovog vlasnika, na omiljenoj dekici, jastuku ili svom krevetu, smještenom u toplom dijelu prostorije daleko od propuha.

Normalno je i da pas odrijema u dnevnoj sobi u toku dana kada je kuća prazna, jer miriše na vas. Psi također mogu uživati u nekoliko “sekundarnih” kreveta u drugim sobama, gdje se članovi porodice vole okupljati. ili se mogu povlačiti u svoj kutak koji su sami stvorili da uživaju u privatnosti i žude za prirodom.

Svaki pas je drugačiji, ali je korisno ponuditi im ugodne opcije i vidjeti koji je njihov izbor.

A ako si ne možete pomoći i konstantno puštate psa u svoj krevet, pokušajte da od toga napravite “posebnu poslasticu” – možda lijeno nedjeljno jutro – koje će vaš ljubimac prepoznati kao nagradu!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *